Het Noorden
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten
0543 - 472 551
info@hetnoorden.nl
Openingstijden
dinsdag t/m zondag: 11:00 - 22:00
keuken open: 12:00 - 20:00
51.93364709323724, 6.582537908221623
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
© 2025 Het Noorden
Verrijkt met tijm, knoflook en honing. Gesmolten in de oven zodat er een mini kaas fondue ontstaat!
Biersuggestie: Grimbergen Tripel of Zundert 8
Sappige gamba’s in Thaise marinade, geserveerd met een vers breekbroodje om elke druppel op te vangen.
Biersuggestie: Grolsch Weizen (of 0.0%)
Gerookte zalm, creme van avocado, gegarneerd met citroenmayo, kappertjes, rode ui, citroen en rucola.
Biersuggestie: Hangende Harry IPA
Dun gesneden, gemarineerde runderfilet, verrijkt met truffelmayo, een geroosterde pittenmix, oude kaas, verse rucola en geroosterde pompoenpitten van Smits.
Biersuggestie: Grimbergen Blond
Big tomato met buffel mozzarella, basilicum pesto en pistache crunch.
Biersuggestie: IJwit van Brouwerij ‘t IJ
Zacht gegaard kippenvlees, sriracha mayo, radijs en bacon crumble. Geserveerd met limoen en afgemaakt met geroosterde sesamzaadjes en lente-ui.
Biersuggestie: Grolsch Weizen (of 0.0%)
Een hartverwarmend recept van opa, gemaakt met sappige, Hollandse tomaten. Authentiek en puur van smaak.
Fluweelzachte pompoensoep met een verrassende cantuccini crumble en een frisse hint van basilicumolie. Een heerlijke keuze voor elk moment.
Rijk belegd met warme, smeuïge camembert, gesmolten in de oven met honing en tijm.
Biersuggestie: Grolsch Weizen of 0.0%
Een krokante schnitzel, afgemaakt met een schijfje citroen en knapperige kappertjes.
Biersuggestie: Grolsch Weizen of 0.0%
Een klassieker met boerengarnituur van champignons, ui en spekjes.
Biersuggestie: Grolsch Weizen of 0.0%
Geserveerd met een romige champignonroomsaus voor extra smaakbeleving.
Biersuggestie: Grolsch Weizen of 0.0%
Onze sappige rumpsteak, geserveerd met een klassieke pepersaus en vers afgetopt met peterselie. Een ware smaakbeleving!
Biersuggestie: Grimbergen Dubbel
Gebakken zalmfilet, begeleid door een romige kreeftensaus en knapperige kappertjes voor een verrassende bite.
Biersuggestie: Grolsch Weizen of 0.0%
Bloemkool in krokant beslag, kimchi, chipotlesaus (gerookte jalapenosaus) met rucola, bosui en radijs.
Biersuggestie: Grimbergen Dubbel
Sappige, gemarineerde kippendijen, geserveerd met bacon crumble, cassave kroepoek, fris zoetzuur en onze pindasaus.
Biersuggestie: Hangende Harry IPA
100% rundvlees op een vers burgerbrood van Vaags, belegd met sla, zoetzuur, onze burgersaus en cheddar.
Biersuggestie: IJWIT van Brouwerij ‘t IJ
Een plantaardige burger op een paprikabroodje, geserveerd met sla, zoetzuur en onze burgersaus.
Biersuggestie: Grolsch Weizen of 0.0%
Gelaagde aubergine ovenschotel met een rijke tomatensaus, op smaak gebracht met knoflook, basilicum en oregano. Geraspte vegan mozzarella en afgemaakt met geroosterde pitten en verse kruiden. 100% plantaardig.
Biersuggestie: Grimbergen Dubbel
Sappige varkenshaas, omwikkeld met krokant gebakken spek, gevuld met romige Brömmels geitenkaas en honing voor een perfecte balans tussen hartig en zoet.
Biersuggestie: De Koninck
Sappige gamba’s in Thaise marinade, geserveerd met een vers breekbroodje om elke druppel op te vangen.
Biersuggestie: IJWIT van Brouwerij ‘t IJ
romeinse sla | krokante kip | caesar dressing | oude kaas | ei | tomaat | croutons | geserveerd met brood en boter
Frisse romeinse sla met huisvinaigrette en garnalen in Thaise marinade zonder jasje met gegrilde groente. Geserveerd met brood en boter
Emmertje boeren room ijs van ‘t Olde Pietepol begeleid met de lekkerste toppings. Voor wie niet kan kiezen!
Vanaf 2 personen te bestellen
Shortbread bodem met een citroen vulling afgewerkt met zacht licht afgebrand meringueschuim en een shot Achterhoekse limoncello (18+), slagroom en munt.
Koffiesuggestie: Aaltense koffie
Een lokaal meesterwerk, gemaakt met roombotercake van Bakker Vaags, gevuld met tropisch ijs en ijs bavaroise. Afgewerkt met gesuikerde amandelen, een fruitige saus en een toef slagroom.
Een zoete verwennerij van frambozen meringue en pistache crumble. Afgerond met een luchtige toef slagroom.
Biersuggestie: Liefmans Fruitesse
Drie frisse bollen sinaasappelsorbet geserveerd in een elegante gin & tonic coupe. Overgoten met mango coulis en afgewerkt met licht gebrande kokosrasp voor een tropisch tintje.
(optie slagroom +0.95)
Wijnsuggestie: een zoete dessertwijn uit Chili
The Whistler Irish Whiskey | slagroom
Rondje Aalten (roomboter babbelaar likeur) | slagroom
Nobeltje (uit ’t echte hoge Noorden) | slagroom
Licor 43 | slagroom
keuze uit koffie, thee of cappuccino met lekkernijen.
Het Noorden - Grand Café
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten
0543 - 472 551
info@hetnoorden.nl
51.93364709323724, 6.582537908221623
maandag: gesloten
dinsdag t/m zondag: 11:00 - 22:00
keuken open: 12:00 - 20:00
© 2025 Het Noorden | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Design & Development: burowild.nl